Terug

Kan mijn hond allergisch zijn voor de chip?

Efvanel

Mijn boomertje geboren 19-12-2012 is op 6-9-2014 gechipt tussen zijn schouderbladen. 1-11-2014 schreef de dierenarts in zijn intentingsboekje dat hij overal wondjes en jeuk had en dat dat waarschijnlijk een voedselallergie was. Hij heeft vanaf die tijd Prins hypoallergeen voer gekregen en meel kauwstaafjes. Sinds die tijd zit hij regelmatig onder de korsten. Heel soms bijna weg, dan weer in een week zit zijn rug helemaal onder met korsten en met droge witte schilfers en likt hij overmatig zijn pootjes.

 

Het valt mij nu op, dat hij met name tussen zijn schouderbladen vol met korsten zit. De plek, waar zijn chip is geinplanteerd. Ander ding; Ik heb hem ooit vlooiendruppels (uit een pipet) gegeven en daar ging zijn hele huid van stuk. Brandde gewoon weg. De dierenarts weet ook niet wat het is. Ik hoor en zie net op het nieuws dat mensen een chip hebben geinplanteerd, waardoor ik hier op kom en de data er op na sla in zijn boekje.

 

Kan het van die chip komen? Als dat zo is, dan laat ik die verwijderen om zekerheid te krijgen. Ook al is een chip verplicht. Ik ben invalide en heb een kleine uitkering. Helass geen geld voor een allergietest, maar wel al mijn geld gaat op aan zijn voer.


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek de Liemers

Beste Efvanel,

 

Het is zeer onwaarschijnlijk dat uw boomertje allergisch is voor de chip. Al decennia lang worden alle rashonden gechipt en sinds een aantal jaren alle niet-rashonden ook. 

 

Meer waarschijnlijk is er toch inmiddels een allergie voor een van de componenten van het Prins voer. Hypoallergeen is helaas niet gelijk aan anallergeen. Ook is het mogelijk dat er omgevingsfactoren zijn. Een huid, die zo gevoelig is reageert sneller op allerlei prikkels, net zoals u dat beschrijft met de vlooiendruppels. 

 

Mijn advies is eerst een strenger analergeen dieet of eliminatiedieet te gebruiken. Deze voeding is uiteraard duurder dan gewoon voer, maar het is veel voordeliger dan de allergietest. In het geval dat dat niets uitmaakt zult u een keus moeten maken voor (levenslange) onderdrukking of toch de allergietest.

 

Succes!