Terug

Kan mijn hond iets anders hebben dan loopsheid?

Patricia

Hallo,

 

Ik heb een Rottweilermix Akita teef van +_ 9 jaar. De laatste dagen vind ik bloeddruppeltjes in huis en ze likt haar zelf meer als anders. Wat ze normaal ook met regelmaat doet. 

Als ik in het park loop lopen de mannen al snuffelend achter d'r aan.. Ze speelt niet erg  veel normaal  en nu toch meer als anders. Maar ze is in januari al loops geweest.

Kan dat ook niet helemaal door gezet zijn. Ik vond het ook al een andere reactie dan anders. Dit gedrag lijkt erg veel op de loopsheid maar zou het ook iets anders kunnen zijn?

Ik dacht misschien iets met de baarmoeder. 

 

Hartelijk bedankt en vriendelijke groet

 

Patricia 

 

 


2 Antwoorden

Antwoord van Dierengezondheidscentrum Römer

Hallo,

 

Het beste is om de hond te laten bekijken, want het kan van de blaas komen, maar ook van de baarmoeder.

En als u dan naar de dierenarts gaat ook wat urine meebrengen voor onderzoek.

succes, met vriendelijke groet,

Tonny

 


Antwoord van DierenDokters Hilversum

Vraag is of het diertje er ziek van is? Of ze de gehele dag door druppelt en ook hormonale verschijnselen laat zien (nestje bouwen/grotere tepeltjes).

Een bezoekje aan uw dierenarts voor een urine onderzoek en een echo van blaas en baarmoeder is in deze een  advies die ik niet in de wind zou laten!

Hoewel je er geen borstkanker meer mee voorkomt, is sterilisatie een mooie oplossing voor het steeds vakler en steeds langer loops zijn/worden, met vervelende ontstekingn van de baarmoedre aan toe.

Succes

Erik Heylen, dierenarts