Terug

Kan mijn hond toch zwanger zijn, ondanks dat er geen pups op de echo te zien waren?

larissa

Geachte,

 

10, 12, 14 en 17 april liet ik mijn Engelse bulldog teef van 2 jaar kunstmatig insimineren. Gisteren ben ik met haar naar de dierenarts geweest (38 dagen na laatste KI). Ondanks dat ik haar nog niet meer eten had gegeven is ze wel 2600 gr bijgekomen, maar op de echo waren geen pups te zien. Zou het toch nog kunnen dat mijn teef zwanger is? Zou het graag zeker weten aangezien ze met keizersnee geboren moeten worden en ik wil geen risico lopen. Vanaf wanneer zwellen de tepels bij een zwangerschap, misschien kan ik het dan zo in het oog houden?

Dank bij voorbaat

Met vriendelijke groeten

Larissa


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

De dracht kan normaal gesproken met de echo zo'n 21 dagen na inseminatie gesteld worden. Als er op dag 38 na inseminatie op de echo niets is gezien denk ik dat de kans groot is dat ze niet drachtig is.

 

De reden dat ze toch 2,6 kg is aangekomen kan velerlei zijn: misschien heeft u een energierijkere voeding gegeven of heeft u haar onbewust wat meer eten gegeven. Bovendien kunnen honden die zich in de metoestrus bevinden ook wat in gewicht gaan toenemen (soort schijnzwangerschap).

 

Mijn advies om voor de zekerheid de echo nogmaals te herhalen. Het stellen van de dracht aan de hand van het zwellen van de tepels is niet mogelijk, aangezien dit ook bij schijndracht aanwezig kan zijn.

 

MVG, Dierenarts M. van Kessel