Terug

Kat die bijna omvalt, moet ik wel naar de dierenarts?

Benjamin

Ik heb een vraag over mijn kat. Hij is 16 jaar oud en buiten een verdikte hartspier tot nu toe gezond. Nu deed hij opeens heel raar. Hij viel bijna om en deed heel erg zijn best rechtop te blijven staan, maar had daarbij de leuning van de bank nodig (viel steeds tegen de leuning aan). Hij keek ook heel paniekerig uit zijn ogen en we hebben hem toen op schoot genomen en hem gerustgesteld. Dit alles duurde maar een minuutje.

 

Hij heeft al een keer eerder iets raars gehad, een paar weken geleden. Ging ineens met z'n voorpootje trekken en liep alsof hij helemaal dronken was. Na een minuut was dit over en ging daarna weer gewoon eten en was verder weer normaal.

 

Enig idee wat dit kan zijn en moeten we hiermee naar de dierenarts? Hij heeft heel veel stress van naar de dierenarts gaan en daarom wil ik dit niet doen als dit niet zou hoeven. Ben zo bang dat hij vanwege de stress onderweg naar de dierenarts weer zoiets raars krijgt.


1 Antwoord

Antwoord van Dier Medisch Centrum Hof van Twente

Ja, ik zou hier mee naar de dierenarts gaan. Bloedonderzoek en bloeddrukmeting zijn dingen die gedaan zouden moeten worden. Ja, de dierenarts kan stress geven, maar dit zijn vaak dingen die snel terug komen en dan niet meer op te lossen zijn.