Terug

Kat heeft niesziekte gehad, heeft enten tegen niesziekte nog zin?

Maranca

Beste dierenarts,

 

Onze kater Teddy heeft onlangs de niesziekte gehad en is goed hersteld. Nu zeggen vele dierenartsen iets anders over het wel of niet enten van onze kat tegen de niesziekte nu Teddy de ziekte heeft gehad. Maar wat is nu de waarheid over enten?

 

Er wordt gezegd:

Als een kat de niesziekte heeft gehad dan heeft enten geen zin meer omdat de kat antistoffen heeft opgebouwd tegen de ziekte. Door weer een andere arts, ja hoor enten kan natuurlijk en de kat zal dan geen niesziekte meer krijgen of in milde vorm. Weer een ander, enten kan maar of dat zin heeft..... Dan een volgende: de kat kan weer ziek worden na enten tegen niesziekt als hij deze al heeft gehad.

 

Tja, wij als leek weten het niet meer.... hopelijk kunt u ons vertellen hoe het nu werkelijk zit. Zeker ook omdat wij een kansloos poesje willen halen uit het asiel , zij is 10 jaar en heeft chronische niesziekte... natuurlijk willen wij haar nog een dierbaar leven geven maar durven het niet aan als het gevolgen kan hebben voor onze lieve kater Teddy.

 

Alvast hartelijk dank,

 

Vriendelijke groet,

 

Maranca


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

je kunt katten die niesziekte hebben/hebben gehad vaccineren met een dood niesziekte vaccin. het is zeker aan te raden om te vaccineren zodat de afweer wordt gestimuleerd.

niesziekte wordt namelijk door verschillnde virussen (calici, herpes, chlamydia) en bacterien (bordetella) veroorzaakt, dus je weet niet welke hij heeft gehad.