Terug

Kat heeft pin bij het plassen?

Christina Westendorp

Mijn kat plast `s morgens buiten de bak op de plavuizen of op een douchemat. het is een perzische kater van 14 jaar oud. Ik weet niet of hij ook meer drinkt, volgens mij is zijn waterbehoefte normaal. De andere twee gesterilliseerde poezen plassen en doen behoefte op dezelfde bak. De kattenbak is altijd goed schoon met vers grit. De sociale verhoudingen tussen de katten is verdraagzaam. Wel heeft de perzische kat al 3 jaar een slecht oog, en kan dus geen diepte zien. Weet u waarom mijn kat buiten de bak plast en soms liever buiten in de tuin wil plassen als hij het aandurft om naar buiten te gaan?


1 Antwoord

Antwoord van D.A.P. Mouwen

Geachte Christina,

 

Bij katten met blaasproblemen kunnen zowel gedragsproblemen als medische problemen een rol spelen, maar volgens mij bent u daar al van op de hoogte, gezien de inhoud van uw vraag. 

 

Voordat we naar de gedragsproblematiek gaan kijken is het belangrijk eerst alle medische redenen uit te sluiten. Daarom zou ik u willen verzoeken te beginnen met een urineonderzoek van uw kat en uw kat door een dierenarts na te laten kijken. 

 

Als alle medische redenen zijn uitgesloten, kan er gekeken gaan worden naar gedragsproblemen. 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Ronald Mouwen