Terug

Kiezen eruit laten halen bij mijn kat?

Willeke

Ik heb een kat van 7 jaar met verrotte kiezen. Schijnbaar heeft hij er weinig last van want hij eet nog steeds zijn harde brokken. Nu vraag ik mij af, moet ik zijn kiezen er allemaal uit laten halen? Het is een kat met astma, hooikoorts en is héél erg bang voor vreemden en heel nerveus. Hij staat op dieetvoeding voor zijn jeuk en dit bestaat uit harde brokken. Ik weet niet wat wijsheid is. Ik zie veel problemen ivm voeding en angst.

 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenarts Deventer

Graag zou ik u het volgende advies geven:

Onbehandelde parodontitis (ontsteking van het gebied rondom het gebits element) zijn pijnlijk en kunnen aanleiding geven tot infecties van hartkleppen,microabcesjes in nieren, lever, longen, gewrichten etc. Aan de buitenkant is dat niet te zien maar geeft op den duur aanleiding tot gezondheidsklachten die moeilijk te traceren zijn. Een vaak gehoorde opmerking is: “ maar hij/zij eet nog goed of ik heb niet de indruk dat hij/zij pijn heeft”. Naar analogie van vergelijkbare klachten bij mensen en hoe dieren zijn na behandeling, weten we dat we dat zo niet kunnen beoordelen en dat ze vaak wel pijn hebben.

Laat u goed adviseren door uw dierenarts of maak een afspraak bij een dierenarts met een specialisatie in tandheelkunde kijk op www.wgvt.nl voor een dierenarts bij u in de buurt.

Veel succes.