Terug

Kitten

atema

Onze kitten van 5 maanden laat heel vieze winden, waar kan dit aan liggen?

We geven hem Felix brokjes en blikjes zalm. Moeten wij andere voeding geven? Zo ja, wat is Uw advies?


2 Antwoorden

Antwoord van Dierenarts Deventer

Brokken van "goedkopere" merken bevatten vaak meer zouten en de ingredienten verschillen vaak per keer. Dus wat op dat moment het voordeligste is wordt dan in het voer verwerkt. 

Van de "duurdere"  merken zoals Hills of royalcanine weten we zeker dat wat er op de verpakking staat dat er ook in zit. Er wordt niet bespaard op grondstof. Dit zijn hoog waardige voedingen waar uw kat vaak ook minder van hoeft te eten om toch voldoende voeding binnen te krijgen, Daardoor heb je beter ontlasting en vaak minder ontlasting. Als u per dag berekent wat het voer kost blijkt dat door dat u minder hoeft te voer van een duurder merk er een klein prijs verschil is.

De klachten die u beschrijft kunnen heel goed van het voer komen het is evt te proberen of het op ander voer beter gaat. Nu zijn er diverse voedingen op de markt. Hills en royal canine verkopen we in de praktijk maar daar naast zijn er meer merken die goed zijn. Als u bij uw dierenarts hills koopt is er een introcutie korting. Wij hebben bonnen en daarmme krijgt u een zak voer gratis, u kunt informeren of uw dierenarts ook dit kan aanbieden om een ander merk te proberen.

 


Antwoord van atema

Uw antwoord klopt . Tijdens een bezoek aan een dierenarts ivm een inenting, hebben we dit ook gevraagd. Zij heeft ons een "proef"-pakje van Royal Canin meegegeven en het resultaat is geen stinkwinden meer! Bedsnkt voor Uw juiste diagnose. Groeten van : Gerben & Rita (uit Hoofddorp)