Terug

Kitten met giardia????

Elly

Hallo, wij hebben 2 weken geleden een kitten van 7 weken bij de kittenopvang opgehaald, 2dagen later werd ze ziek en had giardia waar ze aan overleden is. nu wil ik graag weer een kitten?

we hebbe de andere dieren katten en honden 3dagen behandeld met pancur om besmettingbte voorkomen.

Ik vraag me u af hoelang ik moet wachten om weer een ander kitten te kunnen nemen. En loop ik bij een asiel of opvang weer het risico dt een kitten ziek is?

Het was vreselijk om ons kitten te verliezen en hoop dit nooit meer mee te maken, vast bedankt voor de moeite?

Ik hoop dat u mij kunt helpen????????? 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenartsenpraktijk Malden

Om u gerust te stellen, de meeste giardia besmettingen verlopen niet zo dramatisch als dat bij u het geval is geweest. Waarschijnlijk heeft de kitten er nog wat bij gekregen. Het advies is om de dieren tenminste 5 dagen te behandelen met panacure. Mijn advies is om het nieuwe kitten 5 dagen met panacure in aanbevolen dosering te behandelen [dat is nl het 2e behandelingsschema in de gebruiksaanwijzing]. Hiermee ontworm en ontgiardia de kitten. Belangrijk is het zelfde voer te verstrekken als de kitten kreeg van de fokker. Hiermee voorkom je voedingstoornissen en daarmee diarree. De kitten heeft al een beetje stress, als je het voer verander word dit nog meer dit moet je voorkomen.