Terug

Konijn heeft een wond in zijn nek maar het heelt niet door likken en krabben.

Laura

Goede middag,

Mijn konijn heeft zich een tijd geleden waarschijnlijk open gehaald ergens aan. Het probleem is dat de wond niet heelt. Het zit in z'n nek, achter z'n oren. Hij likt en krabt er aan, zijn nagels zijn niet lang dus knippen heeft geen zin. Daardoor geneest het niet. We hebben speciale wondzalf gekocht, maar ook dan blijft hij likken en krabben. De wond zit in z'n nek, daarom dacht ik dat een kraagje niet zal helpen, want die zou zowat op de wond zitten.

 

Wat we nu moeten doen weet ik niet zo goed. Ik vind het zo zielig! Vanmorgen heb ik weer wondzalf erop gesmeerd en toen flink veel lekkers in z'n hok gegooid, in de hoop dat hij afgeleid zou zijn en naar het lekkers zou gaan zoeken. Zijn er nog andere dingen die ik kan proberen? De wond ziet er wel schoon uit! 

 

Hopelijk kunnen jullie helpen? Ik heb het idee dat een soort jasje hem alleen maar zou irriteren en ook niet prettig is voor de wond. Ik dacht al aan sokjes, maar ook dat zal hij niet waarderen ben ik bang.


2 Antwoorden

Antwoord van Arts&Dier Ter Apel

Beste Laura,

 

Hartelijk dank voor uw bericht. Weet u zeker dat uw konijn zich heeft opengehaald? Hij kan namelijk ook last hebben van parasieten, waardoor hij erg veel jeuk heeft en zichzelf openkrabt. In dat geval zal de wondzalf niet helpen, maar moet u de parasieten bestrijden. Om zeker te weten wat uw konijn heeft, kunt u het beste een afspraak maken. De dierenarts kan dan eventueel een huidafkrabsel maken en u op de beste manier adviseren. Een consult met een konijn kost €24,95. U kunt een afspraak maken door te bellen naar 0591-513151.

 

Met vriendelijke groet,

Emma de Graaf

Arts&Dier


Antwoord van Laura

Ja, want hij heeft alleen op die plek last. Hij linkt (door de wondzalf) minder te krabben! Het ziet er wat rustiger uit. Duimen dus...