Terug

Kosten castratie Fret (moertje!)?

M.v.Gennip.

Mijn fret dient nodig gecastreerd te worden ter voorkoming van evtl. beenmergdepressie. Ze is nu in haar 2e levensjaar en is zeer speels en LIJKT gezond ?!? Wat zijn hiervoor de kosten en waar (b.v.k. omgeving Eindhoven.) kan ik hiervoor terecht ?

 

 


2 Antwoorden

Antwoord van Animo Dierenkliniek

Dit is waarschijnlijk verschillend per kliniek. Maar ipv castratie zou ik een chemisch implantaat adviseren. Dit heeft toch wat voordelen tov sterilisatie (werkt 2 jaar, monder kans op de vorming van bijniertumoren) en hoeft niet onder narcose uitgevoerd te worden. Vraag eventueel wat meer informatie aan uw dierenarts.

 

Mvg

Laura ten Berge


Antwoord van M.v.Gennip.

Bij deze wil ik U bijzonder bedanken voor uw reactie......

Inderdaad werd ik geattendeerd op deze mogelijkheid en heb ik mijn "Nientje" (eigenlijk Nina!) een implantaat laten injecteren.

Dit heeft meerdere voordelen.....; o.a.mocht ik me over 2 jaar bedenken en dan mogelijkerwijs toch nog een nest jonge fretjes willen hebben dan blijft die mogelijkheid open.

Plus het feit dat ik met het gevoel zat dat ik niet het recht heb om in het beestje te laten snijden indien hiervoor (dus GELUKKIG!!!) GEEN NOODZAAK bestond.

 

En eind goed al goed.

We hadden n.l. ook gehoord dat na sterilisatie mogelijk een persoonlijkheids-stoornis (lees verandering) zou kunnen plaatsvinden.

Zelfs hier is nu geen sprake van.

Onze Nina is onze Nina gebleven en is zelfs nog liever en aanhankelijker geworden.

 

En verder wens ik U en alle anderen die mij getipt,geantwoord en/of geholpen hebben al het goede in het verdere leven en groet ik jullie heel hartelijk ook uit naam van mijn echtgenote Sandra en NATUURLIJK........ onze NINA.