Terug

Kunnen mijn kittens gezond mee naar Nederland?

Danielle

Hallo,

Ik ben nu op vakantie in iIalie en in de bergen hebben wij twee verwaarloosde (misschien wel mishandelde) kittens gevonden helemaal uitgehongerd, we hebben ze gevangen en meegenomen ik heb al een tijdje met ze gezeten en snakken naar aandacht. We hebben besloten ze mee te nemen naar Nederland waarbij we in Duitsland overnachten. Ze zien er gezond uit goeie tandjes, twee vlooitjes dood gemaakt maar zitten niet vol mee, alleen een kitten heeft een bobbel op de staart een hele harde en bobbeltjes over ze lichaam. Ik denk dat het botten zijn. We hebben besloten pas naar de dierenarts te gaan in Nederland omdat ze daar anders om zullen gaan met de kittens en we beter met ze kunnen communiceren. Een reisbakjes hebben we al gekocht en we gaan volgende week zaterdag weg, heb je misschien nog een tip voor me?


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek DierenDokters Rotterdam Noord

Hallo Danielle,

Er zijn een aantal zaken belangrijk. Ten eerste is het nodig om ze allebei te ontwormen, op deze leeftijd zijn wormen potentieel dodelijk. Zeker als ze een wat boller buikje hebben raden wij aan om te proberen daar al ontwormingsmiddelen te vinden. Let er dan wel op dat het moet worden gedoseerd voor een bepaald gewicht, het is dus handig om ze te wegen en anders om een goede schatting te krijgen voor hun gewicht. Ook goed oppassen dat het middel niet pas vanaf 8 weken gegeven mag worden, omdat het vaak toch lastig zal zijn bij magere kittens om een leeftijd te schatten.

De vlooien die gevonden zijn geven aan dat ze er zeker meer zullen hebben. De meeste middelen mogen pas vanaf 8 weken veilig gebruikt worden, dus wees daar voorzichtig mee als de leeftijd niet duidelijk geschat kan worden.

Probeer ze veel kittenvoer te geven, daar zit de meeste energie in en natuurlijk onbeperkt water. Hou er wel rekening mee dat in natvoer minder energie zit dan in brokjes.

Zodra jullie weer in Nederland zijn is het zeker belanrgijk om zo snel mogelijk met ze naar een dierenarts te gaan, zodat ze goed kunnen worden nagekeken en alle andere belangrijke dingen te bespreken, zoals hoe vaak ontwormd moet worden (in het begin moet dat iedere 2 weken) en natuurlijk de vaccinaties.

Hopelijk kunnen jullie hier even mee vooruit. Eventueel kunt u op onze website nog wat aanvullende informatie vinden: http://www.dierendokters.com/kittens/

Veel plezier in ieder geval nog op vakantie en met de nieuwe kittentjes.

 

Met vriendelijke groet,

Annelies Stuyfzand

DierenDokters Rotterdam Noord