Terug

Lipoom in onderbuik weg laten halen?

Belinda Smit

Onze Labrador van  9 jaar oud heeft een erg grote bult in zijn onderbuik. Dit is aan de buitenkant erg goed te zien. Dit is natuurlijk klein begonnen en ben er toen al mee bij de dierenarts gewest. Advies was er niks aan te doen omdat dit onschuldig is en weer terug  kan komen. De labrador heeft er meer, ook onder zijn oksel, op zijn borst ect maar aanzienlijk kleiner.

Heb inmiddels 2 maal laten onderzoeken of het echt vet  is en dat is dus zo. LIPOOM

Ik merk niets aan mijn  hond maar ben toch bang dat dit inwendig ergens op drukt, zijn pemeltje verdwijnt haast in de buik. Na steeds het advies te hebben gehad niks te doen zie een andere dierenarts vorige week wel te handelen en zo snel mogelijk. Risico's  zijn zeker aanwezig.  Ik weet het niet....infectiegevaar bij een groot litteken is groot. de bult heeft een doorsnee van zeker 15 cm, een kleine voetbl dus.

Gaarne advies

 

Groet Belinda 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Lipomen zijn over het algemeen goedaardig, maar ook goedaardige tumoren kunnen problemen geven doordat ze ergens op drukken. Ze zijn vrij eenvoudig weg te halen en als u een nette dierenarts opzoekt die schoon en modern werkt is het infectiegevaar verwaarloosbaar.