Terug

Mag ik een brakende hond zijn medicijnen geven?

Rietje

Hallo,

Mijn hond Puck is 4 jaar oud en heeft sinds kort een hernia. Hij heeft daar Previcox en Prednoral voor gekregen. Sinds gistermiddag loopt puck steeds te braken en kan hij ook niet goed meer op zijn achterpoten staan.

Ik heb hem gisteravond nog de prednoral gegeven maar ruim een half uur later heeft hij weer gebraakt. Toen ik vanochtend beneden kwam heeft hij weer gebraakt. Hij kan ook zijn plas niet meer ophouden, maar het gaat mij nu meer om wat ik hem mag geven.

 

Heeft het wel zin om zijn medicijnen te geven? Ik bel morgen mijn eigen DA, maar wil graag weten wat ik hem nu kan en mag geven. Ook eten?

Bij voorbaat dank voor uw reactie,

met vriendelijke groet,

Rietje


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

U kunt beter zo snel mogelijk contact opnemen met uw dierenarts. Pijnstillers en prednoral samen verdraagt een hond niet goed. het maagslijmvlies wordt dan aangetast met een voor u zichtbaar gevolg braken.

Bij een hond met een hernia heeft langdurig prednison geven geen verbeterend effect. Alleen pijnstilling zou moeten volstaan naast volledig rust en anders operatief ingrijpen bij aanhoudende pijnklachten.

Het dierenziekenhuis Oldenzaal behandlet veel herniapatienten. U kunt altijd bellen voor een second opinion.

Eten geven is geen probleem.