Terug

Mag ik onze kat naast Hills y/d voer ook een beetje mousse door het voer mengen voor de smaak?

Floortje

Geachte dames/mijne heren,

 

Onze kat spuugde elka dag. Na bloedafname bleek ze een schildklierprobleem te hebben. We hebben haar geen kattenmelk meer gegeven (catmilk) en overgegaan op Hill's y/d , zowel droog als natvoer. Het natvoer meng ik bij met een beetje mousse voor de smaak. Het gaat prima met onze Floor. (Ca 12 jaar oud) Ze spuugt niet meer en ze eet goed. Kortom.....mag ik haar mousse blijven bijmengen voor de smaak? Ze verdraagt het prima! Bedankt voor uw antwoord.

 

met vriendelijke groet, Floortje


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek de Liemers

Beste Floortje,

 

Het Y/D bevat precies zo weinig jodium, dat de overactieve schildklieren niet meer teveel schidlklierhormoon kunnen maken. Iedere toevoeging leidt weer tot een hogere hoeveelheid jodium en doet het effect van het dieet teniet. 

 

Met andere woorden, alleen als ze niets anders dan Y/D eet (in afgewogen hoeveelheid) zal ze weer een normale hoeveelheid schildklierhormoon krijgen. Als het nodig blijkt dit eten aan te vullen met ander (niet jodium gecontroleerd) eten, is een alternatief zinniger. Hiervoor bestaan er tablettjes, of is er een operatie uit te voeren. Een chique, maar dure behandeling is de radioactief  jood behandeling. In feite wordt daarmee lokaal bestraald. 

 

Succes!

 

Dierenarts A. Bruns, Dierenkliniek de Liemers