Terug

Melkliertumor verwijderen of steriliseren?

nancy

Een aantal maanden geleden is er een knobbeltje/melkkliertumor ontdekt bij mijn hond, op advies van de D.A. wordt ze over drie maanden na de loopsheid gesteriliseerd  (minste risico operatie)  en het knobbeltje verwijderd. Ik vind dat nog zo lang pas over drie maanden en ook gelijk zo'n grote ingreep, nu is mjin vraag: kan ook alleen het tumoortje verwijderd worden zonder sterilisatie? Er hebben drie verschillende DA artsen (zelfde dieren kliniek) naar gekeken/gevoeld in de afgelopen maanden, ik was dan weer even gerustgesteld maar het blijft toch knagen. Alleen het tumoortje verwijderen is minder zware operatie dus vandaar mijn vraag of dat ook mogelijk is?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste,

de kans op melkkliertumoren bij een teef die niet gesteriliseerd is is echt aanzienlijk groter! Zeker bij uw teefje, waar al een knobbel gevonden is!

Sterilisatie is zeker aan te raden! Dit kunt u mooi combineren met het verwijderen van de bult(en), zodat uw dier maar een operatie en dus een narcose moet ondergaan.

Het is mogelijk eerder te opereren, maar inderdaad is drie maanden na de loopsheid over het algemeen het meest gunstige moment. Dit verkiest uw eigen dierenarts, die de operatie zal uitvoeren.

Het is dus verstandig alles te verwijderen! Alle weefsel van de tumor(en) en ook de eierstokken (en indien nodig ook de baarmoeder).

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd!

Veel succes!

Liesbeth Hamers