Terug

Mijn kat blijkt chronisch benauwd en nu?

Colijn

Mijn kater van 9 jaar is volgens mijn dierenarts chronisch benauwd en krijgt hier nu al twee verschillende soorten medicijnen voor. Ik weet alleen niet wat ik nu moet. Poekie krijgt nu 1 tablet dexoral 0,5 mg p.d. en een kwart tablet enurace 50 mg per dag. Mijn dierenarts vertelde mij dat dit het laatste middel is.

Maar hij bleef vreselijk benauwd, ik hoor hem hardop ademen, is dit nou nog een goed leven voor mijn kat? Hij gaat niet veel meer op pad en heeft moeite met brokken eten, maar een bakje vlees gaat prima.

Hoelang moet ik het nu nog aan kijken, wat is reeel? De dexoral gebruikt hij al anderhalf jaar.

vr.gr.colijn


1 Antwoord

Antwoord van Dierenarts aan de Vliet

Ik denk dat er twee vragen gesteld worden: de belangrijkste is denk ik dat u wil weten of uw kat een een kwaliteit van leven heeft. Dat kan ik hier en nu niet beoordelen. U kent het dier het beste en als u twijfelt over zijn welzijn, dan ga ik ook twijfelen. De andere vraag is de therapie. Ik ken de exacte diagnose natuurlijk niet, maar bespreek eens met uw eigen dierenarts of er met "pufjes" nog iets te doen is. Het inhaleren van medicatie werkt soms beter dan systemisch (via pillen ingeven). Natuurlijk moet dit frequent en ook uw kat moet er aan willen meewerken.

 

Succes met alles en ik hoop dat uw kat nog lang in goede gezondheid bij u is.

 

mvg B. Luijkx, dierenarts