Terug

Moet ik mij zorgen maken over kale plekken op mijn hond?

Lisa

Goedemiddag,

 

Sinds een maand heeft mijn hond heel veel haar verloren en is ze nu op plekken zelfs kaal. Dit is alleen op haar rug. De haargroei op haar hoofd en pootjes is bijvoorbeeld nog normaal. Mijn moeder gaat er vanuit dat dit komt doordat ze nu ander voedsel krijgt. Ik maak me daarentegen toch zorgen dat het misschien ernstiger is. Ik ben een maand op reis geweest dus heb nu kunnen ervaren op mijn hond in pijn is. Mijn moeder zegt van niet. 

 

Kunt u mij vertellen of dit ernstig is en of ik mij zorgen moet maken?

 

Hartelijk dank.

 

Met vriendelijke groet,

Lisa 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Lisa,

Haarverlies kan veel verschillende oorzaken hebben. Het kan iets relatief onschuldigs (maar wel vervelend) zijn als vlooien, of een heftige reactie op een vlooienbeet. Het kan daardoor lokaal iets met de huid te maken hebben, maar haarverlies kan ook een ernstiger oorzaak hebben. Hierbij zie je vaak (maar niet altijd even duidelijk) andere klachten, zoals bijvoorbeeld meer drinken of afvallen.

Voor de zekerheid zou ik haar na laten kijken door een dierenarts, dan kan die uitsluiten of er meer aan de hand is dan een lokale reactie. En als dat laatste het geval is, kan er ook iets gedaan worden. Jeuk is tenslotte ook een vorm van pijn, en als ze dat heeft moet ze daar ook vanaf geholpen worden.

Succes!

Froukje Schipstra - Pet Wellness Center Amersfoort