Terug

Onze jonge hond eet echt álles, is dit normaal en gaat dit voorbij?

rita vanthienen

geachte,

 

Onze retriever van 3 maanden eet bijna alles.

Al vanaf als hij thuis is (8 weken) eet hij bladeren, erica dopheide, gras, mos, stukjes roest, steentjes, cement, opgedroogde modder enz...

Zelfs halve schelpen van okkernoten die de vogels laten vallen.  Wij kunnen hem toch niet binnenhouden. In tegenstelling met veel andere honden eet hij zijn uitwerpselen niet op.

 

Dit heeft zeker niets te maken met een tekort aan eten, hij krijgt meer dan zijn dagelijkse aanbevolen portie, laat nooit ook maar één brokje liggen. Hij krijgt "Royal canin junior" special voor labradors en retrievers. Hij eet en drinkt ook slokkerig.

 

Hij krijgt bij wijze van snoepje ook wel afval van hesp, kaas of fruit.

 

Onze vraag: is dit normaal en gaat dit op latere leeftijd voorbij? Zit hij misschien in zijn orale fase?

 

 

 


1 Antwoord

Antwoord van Dier Medisch Centrum Hof van Twente

Tja, je hebt een retriever, die lusten alles, die eten alles, die eten ook dingen die niet goed voor ze zijn. En aangezien het nog een pup is... Puppen eten ook vaak gekke dingen.

Ik zie vaker retrievers die dit soort gekke dingen blijven eten. Ik hoop voor je dat het over gaat, maar de kans bestaat dat het zo blijft. Onze pup eet nog wel eens rare dingen, maar door erg consequent te zijn, is het na een paar maanden wel minder geworden. Succes met hem!