Terug

Onze poes plast op de meest vreemde plaatsen in huis ?

Mieke De Vlieger

Hallo,

 

Wij hebben 3 poezen. Een poes daarvan is bijna 3 jaar. Op zich een hele lieve, aanhankelijke poes, maar het grootste probleem is dat ze op de meest vreemde plaatsen gewoon gaat plassen. Op het aanrecht, onder het bed, tegen de muur, boven de wasmachine, in de bureau enz. Ik vermoed dat het niet gewoon plassen is maar "sproeien" want het heeft een heel doordringende geur die je echt moeilijk wegkrijgt. Ik weet echt niet wat we eraan moeten doen. Zou zij een medisch probleem hebben? Of is het puur aandacht vragen? Er is nochtans de kattebak waar ze heel goed bijkan, en de poezen worden ook heel regelmatig buitengelaten. Wat kan ik aan dit probleem doen?

 

Alvast bedankt,

 

Mieke


1 Antwoord

Antwoord van Gezelschapsdierenkliniek Roosendaal

Beste Mieke,

 

Allereerst is het verstandig een verse plas urine van de poes na te laten kijken bij de dierenarts, om een medische oorzaak uit te sluiten. Blaasgruis kan bijvoorbeeld deze klachten veroorzaken.

Is er geen medische oorzaak te vinden, dan is het waarschijnlijk een gedragsprobleem. Bied haar genoeg eigen plekjes in huis (dus plekjes waar ze zich terug kan trekken zonder andere katten of huisideren) en zet extra kattenbakken in huis. Was de sproeiplekken goed schoon met schoonmaakazijn. Geef haar rust tijdens het eten en het op de bak gaan, dat kan een hoop stress wegnemen.

Stress bij katten kan onzindelijkheid veroorzaken, zonder dat u als eigenaar door heeft dat ze stress heeft.

 

Succes!

Gezelschapsdierenkliniek Roosendaal