Terug

Op welke mogelijheden kun je dierenarts worden?

Rosanne

Hoi,

 

Iik ben Rosanne en ik wil later echt super graag dierenarts worden. Ik heb alleen 1 probleempje ik zit namelijk nog op havo en mijn mentor zei dat ik eventueel wel naar vwo zou kunnen maar ik heb gelezen als je aan het einde van je vwo opleiding bent dat je dan word uitgeloot word en als je dan goeie cijfers hebt dus mooi je cijfers hebt afgerond. Je meer kans hebt om dierenarts worden maar ik weet niet of mij het lukt om de vwo opleiding heel mooi af te ronden. Mijn vraag is dus wat moet ik nu doen moet ik er echt voor gaan? Of moet ik toch maar wat anders zoeken? En hoe bent u dierenarts geworden? Dit was mijn vraag.

 

Groetjes Rosanne


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Rosanne,

 

Je hebt inderdaad een VWO diploma nodig om de opleiding diergeneeskunde te kunnen doen. Het klopt ook dat er een loting gedaan wordt om nieuwe studenten toe te laten, in mijn tijd was het zo dat er zo'n 800 aanmeldingen waren waarvan 220 mensen werden toegelaten, best een pittige loting dus. Hoe hoger je gemiddelde eindcijfer van je eindexamen is, hoe meer kans je hebt om toegelaten te worden. Heb je dus maar een 6 gemiddeld, is de kans kleiner, maar er is nog steeds een kans!

Bij mijn weten kun je 3 keer meeloten, maar moet je dus wel telkens een jaar wachten om opnieuw te loten. Daarnaast is er een decentrale selectie, waarbij je eigenlijk een soort sollicitatie doet ipv loten. Dit is echter alleen voor studenten die de landbouwhuisdieren willen gaan doen (veearts).

Het is wel zo dat de opleiding tot dierenarts best een pittige studie is, waarbij je heel veel theorie moet leren, wat voor een hoop studenten best tegenvalt.

Ik denk dat het goed is als je in ieder geval een keertje naar een open dag gaat van de opleiding diergeneeskunde in utrecht en misschien zou je zelfs een keer een dagje met een student mee kunnen lopen om te kijken of het iets voor jou is. Als je het echt heel graag wilt, kun je het zeker proberen, maar het kan een lange weg worden.

 

Ik wens je heel veel succes met je keuze!

 

Vriendelijke groet,

Kirsten in 't Ven

Pet Wellness Center Amersfoort

Prinses Julianaplein 10

3817 CS Amersfoort

amersfoort@petwellnesscenter.nl

033-4656856