Terug

Pijnstillers bij honden, welk middel is beter voor zijn gezondheid?

Mary Mol

Hallo,

 

Mijn vraag is; Hond Digger, 7 jr. Labrador, heeft klachten aan rug en elleboog, operatie e.d is nog niet van toepassing. Pijnstillers voor als nog voldoende. Rimadyl 100 mg. 1 x daags gebruiken we op dit moment, beter werken echter de andere door de dierenarts voorgeschreven pijnstillers. Tramadol 50 mg 2 x daags. Mijn vraag is; Is het ene middel beter voor zijn gezondheid of maakt het bij regelmatig gebruik niet veel uit. Mijn dierenarts zal rimadyl eerder willen voorschrijven, omdat daar een steviger prijskaartje aanhangt heb ik het idee. Vr.grt. Mary Mol


1 Antwoord

Antwoord van Dier Medisch Centrum Hof van Twente

Nee hoor, dat zal niet te reden zijn. Tramadol is niet geregistreerd voor gebruik bij honden. Rimadyl is wel geregistreerd. Tramadol is een morfine achtige stof. Rimadyl is de betere variant van bijvoorbeeld de ibuprofen. Tramadol is wat grover geschut zullen we maar zeggen.

Je kunt ze gerust combineren, maar jouw dierenarts zal wel weten welke de beste zijn voor jouw hond en waarom. Waarom stel je je vraag niet aan jouw eigen dierenarts? Die kan je er waarschijnlijk snel een goed antwoord opgeven.