Terug

Poes is sterk vermagerd, maar heeft altijd honger. Wat is er aan de hand?

A. Bos

Ik heb een poes van 9 jaar oud. Sinds de zomer is zij sterk vermagerd, maar in haar gedrag heeft ze altijd honger. Wat ze vroeger niet deed aan schooien weet ze nu niet van ophouden. Haar ontlasting begint ze ook overal neer te leggen, meestal wel op dezelfde plek. Ze heeft bij de DA een bloedonderzoek gehad, daar is niks uitgekomen. Inmiddels heeft ze ook al twee wormenkuren gehad. Haar gedrag is de laatste twee maanden aan het wijzigen, met miauwen houdt ze niet meer op, soms lijkt het wel of dat de wereld aan het vergaan is met het geluid wat ze opzet. Verder spint ze nog wel en vraagt ze ook nog gewoon aandacht. Ik had al iets gelezen van dementie, kan dit zo zijn of is het misschien iets anders?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Als het lichamelijk onderzoek én, heel belangrijk, het bloedonderzoek niets uitwijzen en er ook geen veranderingen in de leefomgeving van de poes hebben plaatsgevonden, is dementie mogelijk. Dit kan het mauwen verklaren, maar niet het vermageren ondanks veel eten. Om over dit laatste iets zinnigs te zeggen, zijn meer gegevens nodig, zoals of de poes ook meer drinkt en wat er in het bloed is onderzocht.

In mijn praktijk probeer ik bij poezen die ik verdenk van dementie een tijdje Cholodin kat. Kijk voor meer informatie over dit middel op de site van NML Health.

Succes,

DAP Eygelshoven, Mariska Jansen