Terug

Pup diarree met wat bloed, wat kan dit zijn ?

Juliette

Hallo,

 

Wij hebben afgelopen Zaterdag ons 3e hondje opgehaald. Een Chihuahua pup van 10 wk. Nu had ze Zaterdagavond wat diarree met wat helderrood bloed erin. Heb haar toen wat rijstewater en gekookte kip met rijst gegeven, Zondag was het bloed weg en de ontlasting ook weer normaal. Vanmiddag had ze toch weer wat diarree met wat bloed erin. Ze krijgt nu weer rijstewater, maar wat zou dit kunnen zijn? Ze maakt overigens een goeie indruk, speels, eet & drinkt goed. Hoorde wel van haar fokker dat ze nog niet de 9wk enting heeft gehad, alleen de 6 wk, dus daar hebben we aankomende Donderdag een afspraak voor bij onze DA.

Alvast bedankt


3 Antwoorden

Antwoord van Bata4en - Kliniek voor dieren

Als het vers bloed betreft is dit vaak een dikke darm diarree. Bij diarree afkomstig uit de dunne darm is de consistentie van waterdun en is het bloed niet meer als bloed te herkennen. Bij veel bloedverlies uit de dunne darm wordt de ontlasting zwart.

Laat uw hondje testen op giardia en vraag uw dierenarts om advies voor de correcte voeding. Bij kleine honden met diarree moet men altijd oppassen voor uitdroging.

Als uw Chihuahua ziek is kan uw dierenarts hem/haar niet vaccineren. Bel daarom van te voren even met uw dierenartsenpraktijk.

Met vriendelijke groeten,

Leo van Merwijk

Dierenarts


Antwoord van Juliette

Hallo Leo,

Bedankt voor je snelle antwoord.

De ontlasting is niet extreem waterig, alleen wat dun en het bloed (wat druppeltjes) is helderrood.

Ik zal het Donderdag eerst bespreken en de enting maar even laten voor wat het is.

Nogmaals dank,

M.v.g Juliette


Antwoord van Bata4en - Kliniek voor dieren

Graag gedaan. Zolang hij / zij nog levendig is zal het allemaal wel meevallen.

Groetjes, Leo