Terug

Rode poes bij rug en staart kaal hoe kan dat?

rosemarein

ik heb een rode poes van 2 jaar, sinds een jaar is ze gesteriliseerd en gechipt. Sinds dien heeft ze last van kale plekken op d'r kont/rug en staart. Ze likt het dan helemaal open  waardoor de wondjes die moeten genezen ook weer jeuken en ze weer gaat likken. We zijn in januari bij de dierenarts geweest en die gaf aan dat het de aard van het beestje is. ondertussen hebben we duurder voer gehaald, carocat lam voor katten met een gevoelige huid, dit zijn brokjes, verder krijgt ze dus geen vleesvoer, en dat hielp. Na een maand of 2 begon ze zich weer te bijten en heeft ze weer kale plekken. Ik heb ook een zwarte poes en die heeft nergens last van.... ze hebben beide geen vlooien en worden regelmatig gekamt


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Rosermarein,

Meer dan 90% van de huidproblemen bij katten wordt veroorzaakt door vlooien. Het uit zich het meest typisch door veel krabben op de lage rug t/m de staart en aan de kop. De katten kunnen hier korstjes krijgen. Soms gaan de wondjes infecteren, wat ook weer een sterke jeuk geeft.

Zeker wanneer katten allergisch zijn vind je de vlooien vaak zelf niet terug. 1 beet kan de jeuk wekenlang in gang zetten. Kammen biedt geen enkele bescherming tegen vlooien. De meeste vlooien bevinden zich namelijk niet op de kat maar in de omgeving van de kat.

Er zijn allerhande vlooienmiddeltjes te verkrijgen. Weet wel dat een hoop van deze middelen niet gaan helpen bij een reeds bestaande besmetting en/ of een allergie. Ook de omgeving van de kat moet meebehandeld worden.

Ik zou je willen adviseren de hulp van een dierenarts in te roepen die veel weet over huidproblemen. Door middel van afkrabsels en stofmonsters kan deze vaststellen of het idd is wat ik vermoed. Vervolgens moet een behandelplan gemaakt worden, zodat het probleem niet blijft slepen. Tip: neem je andere kat ook mee! Vaak vind je de meeste vlooien bij de minst jeukende kat.