Terug

Sterilisatie teefje?

Johan

Beste Dierenarts(en),

 

Recentelijk hebben wij een 2e hond erbij gekregen. Het gaat om een kruising Herder pup van geschat 6 á 6,5 maand afkomstig uit Roemenie. Vandaag bij de dierenarts geweest voor algemene controle en met de vraag wanneer ze gesterriliseerd kan/mag worden. De controle was helemaal goed.

 

De dierenarts gaf aan dat sterrilisatie gezien haar leeftijd mogelijk is maar vanwege haar onzekere karakter (ze gromde ook naar de dierenarts) het is verstandiger is om te wachten tot dat ze zekerder in haar gedrag is. Als we haar nu zouden laten sterriliseren bestaat de kans dat haar onzekerheid en eventueel agressie erger kunnen worden omdat veel van haar vrouwelijke hormomen weggenomen worden.

 

De dierenartsenpraktijk heeft als standpunt sterriliseren voor de eerste loopse periode. Hier staan wij ook achter. Onze vraag is of dit inderdaad zo is. Is het niet zo dat onzekerheid e.d. Los staat van sterrilisatie? Voordeel van sterrilisatie kan ook zijn dat haar pupertijd minder heftig gaat worden.

 

Hoop dat iemand antwoord kan geven?

 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenarts Deventer

Wij zouden het zelfde advies gegeven hebben als uw eigen dierenarts. Door een sterilisatie kan een teef agressiver worden, dit hoeft niet maar de kans is er wel. 

 

Mvg dierenarts deventer