Terug

Tandsteen verwijderen bij een hond

Hubert van den Buijs

Goede dag,

Een week geleden een heb ik bezoekje gebracht aan de dierenarts hier in Oosterhout voor de juiste injecties en de controle voor onze Chi Hua Hua. Uit de controle bleek dat onze hond wat tandsteen had en het advies was dit weg te laten halen. Hiervoor hebben we toen een afspraak gemaakt voor deze week. Bij aankomst in de dierenkliniek begon men direct met van allerlei vragen te stellen zoals is het goed dat wij eerst een onderzoek doen, mochten er complicatie zijn wilt u dan hiervan op de hoogte worden gehouden en wens u van te voeren een bloedonderzoek. Daar ik iedere keer schrik van de factuur hoogte stelde ik de vraag of dit alles behoorde tot de afgesproken prijs. Nee was direct het antwoord tandsteen verwijderen en de narcose komen op 250 euro het voor onderzoek kost 70 euro en het bloedonderzoek 75 euro totaal zou het dan komen op 395,00 euro. Waarop ik direct zij u stelt voor tandsteen verwijderen dit moet onder narcose en geeft hiervoor een prijs op van 250 euro nu komt er nogmaals een kleine 150 extra bij. Ik ben er niet mee akkoord gegaan. Ook was het advies om een reisapotheek voor honden mee te nemen op vakantie, prijs 25 euro verder moest hij een wormen teken en vlooien bestrijding hebben ondanks dat wij een een dierenspeciaalzaak hiervoor al een nekband gekocht hadden, volgen de Dierenkliniek waardeloos. Al met al deze dierenkliniek komt mij erg commercieel over waardoor mijn vertrouwen bij hun is geschaad. Wat is jullie mening hierover? 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek Strijthagen

Beste,

ik weet niet hoe oud uw hondje is en of alles verder in orde is. Tandsteen verwijderen gebeurt inderdaad onder narcose (anders bijten ze ons in de vingers) eventueel dat er loszittende tandjes getrokken moeten worden. Reisapotheek voor dieren heb ik geen ervaring mee. De ontvlooiings en ontwormingsproducten bij een dierenspeciaalzaak zijn meestal verouderde producten en werken niet voor 10 procent (meer). Zoals bv frontline, waar fipronil in zit, een product dat al 30 jaar op de markt is, intensief gebruit is en waar bij de vlooien al veel resistentie bij ontstaan is.

Prijzen verschillen van praktijk tot praktijk, maar u beslist wat er met uw hond gebeurt. Een bloedonderzoek op een gezond dier is nooit weggesmeten informatie. Las er in de toekomst gezondheidsproblemen zouden zijn en er wordt dan bloed afgenomen, kunnen deze vergeleken worden. Het kan zijn dat waarden dan niet extreem afwijkend zijn, maar sommige parameters zijn al significant als zij minimaal afwijkenen van de normaalwaarde van uw hond. De ranges van bloeduitslagen zijn gemiddelden, maar kunnen van hond tot hond verschillen.

hopelijk heb ik u voldoende geinformeerd.

mvg,

Dierenarts Maureen De Decker

Dierenkliniek Strijthagen-Simpelveld