Terug

Valkparkiet slaapt de hele dag en zit bol?

w.keizer

Hallo, sinds 2 dagen is chico ( valkparkiet man, niet lekker . zit de hele dag stil en slaapt met kopje in veren op rug. is wel begonnen met rui. vindt hem te rustig , normaal zingt en vliegt hij de hele dag. eet weinig.


2 Antwoorden

Antwoord van Dierenkliniek IJburglaan

Beste W. Keizer,

 

Het is nooit een goed teken als een vogel stiller is en meer slaapt.  Omdat dit soort vogels in de natuur prooidieren zijn, houden ze vaak zo lang mogelijk verborgen dat ze ziek zijn. Als vogels eenmaal wel laten zien dat ze ziek zijn, zijn ze vaak al langer en ernstiger ziek dan je zou verwachten. De oorzaak kan van alles zijn. Het is daarom verstandig om Chico vandaag nog te laten onderzoeken door een dierenarts die veel ervaring heeft met de behandeling van vogels. Deze kan door middel van een lichamelijk onderzoek en eventueel nader onderzoek (bloedonderzoek, rontgenfoto's) een diagnose stellen en vervolgens een behandeling starten. 

 

Veel succes en beterschap voor Chico!

 

Met vriendelijke groet, Rob van Zon, dierenarts/vogelarts bij Dierenkliniek IJburglaan, Amsterdam


Antwoord van Dierenkliniek IJburglaan

Nog even een aanvulling: Ik zie dat u de vraag 's avonds laat heeft gesteld. Wij zijn ook voor spoedgevallen met vogels in onze regio altijd bereikbaar, dus ook 's avonds en in het weekend. Op onze website www.dierenkliniekijburglaan.nl vindt u onze spoednummers.