Terug

Vlooien behandelen oude poes?

H.j. Huijgens

Beste,

Ik heb een vraag over vlooien.Mijn poes is nu 18 jaar en heeft last van vlooien.Ze heeft nu kort achter elkaar vlooiendruppels gekregen en ik heb alles in huis gereinigd en met een spray behandeld.Ze heeft nogsteeds vlooien en ze wordt erg mager en krijgt wordt kaal.Wat moet ik doen?Het is een oude poes.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

H.j. Huijgens 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek DierenDokters Rotterdam Noord

Beste meneer Huijgens,

 

Vlooien zijn nooit goed voor een kat, maar oudere katten kunnen hier echt heel veel last van krijgen.

Het is verstandig om ze goed te behandelen met een pipet tegen vlooien. Als de vorige pipet geen effect heeft gehad is het een goed idee om een ander merk te proberen. Let wel even op de termijn die tussen het geven van de pipetten zit, ongeveer 2 weken is hierbij nodig bij sommige pipetten, vraag daarna bij het kopen van een ander merk. Let ook goed op hoe u de pipet aanbrengt, net achter het hoofd (tussen de schouderbladen is te ver naar achter, daar kan ze waarschijnlijk bij), goed op de huid (niet op de haren) en niet uitwrijven. Verder is er ook een speciale band voor katten die goed tegen vlooien werkt, deze band is ongevaarlijk voor kinderen en werkt alleen als het op de huid van de kat zit.  

Gezien haar leeftijd kan het ook zijn dat er een andere ziekte speelt, vermageren hoort eigenlijk niet bij een vlooienprobleem. Ik raad zeker aan om met haar naar de dierenarts te gaan.