Terug

Vlooien bij mijn hondjes???

van der leeden

sinds een jaar zie ik iedere keer vlooien op mijn maltezer en shi tzu 

ik heb hun al met pipetjes in de nek behandeld en gewassen met vlooien shampoo dekens en mandjes uitgekookt en maak elke dag grondig schoon

helaas komen ze steeds weer terug 

weet u misschien een middel wat wel echt werkt mijn shi tzu word inmiddels gek van de jeuk en ik weet niet meer wat ik nog kan doen


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste,

Het gehele jaar door, maar zeker in de herfst kunnen er vlooien in uw huis aanwezig zijn.

In de herfst wordt het koud. Vlooien zoeken de warmte van huizen op. Vinden ze in de huizen ook nog een hond, kat of konijn, dan kunnen ze een plaag vormen. De vlooien nemen een maaltijd op uw dier en gaan vervolgens duizenden eitjes leggen. Uit de eitjes komen neten. Na een tijdje vormen de neten een pop, net als rupsen dit doen bij vlinders. De poppen kunnen wel een jaar levensvatbaar blijven! Ze wachten tot ze trillingen voelen, die de pop waarschuwen dat er een hond of kat in de buurt is. Nu komen ze als vlo vrij, springen op uw dier en de cirkel is rond.

We moeten beseffen dat 5% van de aanwezige vlooien zich op het dier bevindt. 95% zit als vlo, pop, neet of eitje in de omgeving.

De beste vlooienmiddelen bevatten een groeiremmer. Deze middelen doden de vlo na de 1e beet en doden neten en eitjes. De poppen zijn echter niet aan te pakken met een vlooienmiddel. Deze blijven in uw huis en blijven uitkomen en bijten. Het is daarom heel belangrijk strikt elke 3-4 weken een pipet te geven. Doet u dit niet, dan kunnen de uitgekomen vlooien verse eitjes leggen, die neten en poppen kunnen geven. Dan zijn we weer een jaar verder.

Wij adviseren Advantage of Stronghold voor de kat en Advantix, Practic of Stronghold voor de hond.

U mag nooit vlooienmiddelen voor een diersoort (bv hond) aan een andere diersoort (bv kat) geven. Dit kan in sommige gevallen dodelijk zijn!

Houdt u er ook erg in dat verschillende producten niet tegelijk mogen worden gebruikt!

Houdt minstens 2 weken tussen deze producten!

Het is verder van belang dat u zoveel mogelijk vlooien uit de omgeving verwijderd. Dit doet u door te wassen op 60C en door veel te stofzuigen. Een stoomreiniger is een handig hulpmiddel.
U kunt ook sprayen met indoor-X, mits er geen kleine kinderen in huis zijn. Helaas is het vrijwel onmogelijk om alle vlooien(stadia) uit huis te krijgen.

Vlooien brengen lintworm over! Behandel hond en kat met een ontwormingsmiddel tegen lintworm.

 

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben ingelicht.

Met vriendelijke groet,

Liesbeth Hamers