Terug

Vlooien kat

mandy huisman

Hallo, ik heb 2 buiten katten en ze hebben last van vlooien. Ze zijn 3 jaar. Ik zit al jaren te stuntelen met wat het beste is: pipetjes of Seresto vlooienband. Om ze nu nog aan een vlooienband te laten wennen is nog al wat en daarbij het gevaar dat ze ergens aan blijven hangen. Is er gevaar aanwezig bij deze vlooienband? En nog even een andere vraag is er verschil tussen Frontline of Advantix pipetjes? Welke is het meest effectief? Alvast bedankt 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Mandy, 

Vervelend om te horen dat je katten last hebben van vlooien. 
Bij het bestrijden van vlooien is het belangrijk dat de hele cyclus en omgeving meegenomen wordt. 
De Seresto band doodt volwassen vlooien en beschermt de kat gedurende 7 tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien. Daarnaast beschermt Seresto tot 8 maanden tegen de ontwikkelingen van vlooienlarven in de omgeving.
Volwassen vlooien leggen eitjes, daaruit ontstaan larven welke uiteindelijk via een coconfase als volwassen vlo weer op uw dier terecht komen.

Via https://www.bayerpetcare.nl/nl/kat/producten/seresto-kat/ kunt u meer lezen over de Seresto band.

Het verschil tussen Frontline en Advantix pipetjes is o.a. de werkzame stof. Advantix is overigens niet voor katten beschikbaar. Deze pipetten bevatten permethrin en is niet geschikt voor katten (giftig). 

Via https://www.mcvoordieren.nl/vlooienbestrijding kunt u meer lezen over vlooienbestrijding. Er staat ook een link naar een overzicht met bijna alle middelen die in Nederland verkrijgbaar zijn. Deze tabel is gemaakt door dermatoloog dr. Annette van der Lee.

Succes!

Met vriendelijke groet,
Kelly van Amersfort
Huidadvies voor Dieren