Terug

Vreemd gedrag bij etensbak?

Jo

Hallo.

 

Ik heb een oude hond en die begint wat kieskeurig te worden met eten. Nu hebben we voer dat je kunt aanmaken met water zodat het wat zachter is. Helaas doet hij sinds een tijdje ook vreemd bij zijn voederbak. Hij tikt zijn eten aan en piept soms. Daarna begint hij te eten of gaat in zijn mand liggen om het ritueel later te herhalen. Uiteindelijk eet hij het wel op. Hij heeft geen tandproblemen maar weet nu niet zo goed wat hij bedoeld.  Is het eten niet goed? Is er wat anders aan de hand?

 

Ik hoop dat u mij kunt helpen,


2 Antwoorden

Antwoord van Dierenkliniek Koningsweg

Goedemorgen. 

 

Dit is inderdaad vreemd gedrag. Is de hond al nagekeken door een dierenarts? Veel gebitsproblemen zijn verborgen, zeker voor een eigenaar, en kunnen pas goed opgespoord worden met uitgebreid gebitsonderzoek. Er kan allerlei problematiek onder het tandvlees verborgen liggen bijvoorbeeld. Verder kan hij ook bijvoorbeeld pijn hebben aan de kaken. Mijn advies is dus om met uw hond naar de dierenarts te gaan en dit goed uit te laten zoeken.

 

Met vriendelijke groet, 

Jolijn van Leeuwen

Dierenkliniek Veenendaal


Antwoord van Dierenkliniek de Liemers

Ik onderschrijf het antwoord van collega van Leeuwen. Er zijn meerdere oorzaken mogelijk. Een onderzoek door een dierenarts is hier zeer zinvol.

 

Met vriendelijke groet,

 

Drs A. Bruns

Dierenkliniek de Liemers