Terug

Waar moet ik aan denken?

Anja

Hallo. In 2011 heb ik een hondje uit turkije meegenomen , een erg lief dier . Zij wordt om de vier/vijf maanden loops met bijbehorend gedrag, maar deze keer is zij al na vier maanden loops "aan het worden" (het gedrag , extra gesnuffel, piepen naar reuen, zwelling van vulva) is er weer. Maar deze keer plast zij zo'n 6 keer per nacht in huis (!), tijdens een wandeling gaat ze wel 10 keer zitten om te plassen! Dit is nieuw, allemaal kleine plasjes.

De jaren voorheen deed zij dit niet!

Ze eet slecht, is best timide, maar ligt daarentegen niet suf in haar mand of zo. Ook komt er geen pus uit tepels of vulva, daar dacht ik aan richting een baarmoederontsteking.

Als ik de dierenarts bel zal ze zeggen "kom maar langs", maar met een klein budget probeer ik het eerst anders, maar ik maak me zorgen!

mvrgr

 

Anja 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenartsenpraktijk Overschie

Zit weinig anders op dan langs te gaan.

Waarschijnlijk problemen met de eierstokken / baarmoeder. Gerede kans dat je zult moeten laten verwijderen. Is dat niet het geval dan valt het mee.

Ik zou niet te lang wachten hiermee. Doorgaans wordt het alleen maar duurder (kom je in de spoed terecht en is de hond er slechter aan toe) Goedkoop blijkt dan duurkoop te zijn. Net als bij de tandarts.