Terug

Waardoor komt het dat een kat van 11 jaar (gecastreerd) overal in huis plast en druppels plas achter laat?

Naomi

Ik heb een Ragdoll en hij is 11 jaar. Nooit heeft hij is huis geplast of gesproeid en nu al een lange tijd plast hij in huis. Hij doet zijn staart dan omhoog en gaat sproeien tegen meubels ect of hij gaat in plas houding ergens zitten en gaat plassen. Soms is dit een plasje en soms zijn het een paar druppels. Hij is gecastreerd en heeft dit nooit gedaan. Hij loopt heel erg vaak naar de kattenbak toe om te plassen. Daarom denk ik aan een blaasontsteking omdat een andere kat van ons dat ooit ook heeft gehad. We hadden hier nog medicijnen van liggen en toen heb ik die medicijnen ook aan mijn Ragdoll gegeven. Binnen 2 dagen hoort dat aan te slaan, maar na een week deze medicijnen voor een blaasontsteking geprobeerd te hebben deed hij het nog. 

Ik vraag me af wat er aan de hand is en wat dit kan zijn?

Als dit niet stopt moet ik denk ik toch naar de dierenarts gaan of niet?

Ik laat hem liever niet inslapen omdat hij al 11 jaar bij mij is, maar zo kan het niet langer want hij doet het ook tegen de bank waar ik de plaslucht bijna niet meer uit krijg.

Ik ben radeloos...

Groetjes,

Naomi


2 Antwoorden

Antwoord van Dierenarts Deventer

Beste Naomi,

 

Vervelend dat de kat plast in huis. Er kunnen vele verschillende redenen voor zijn. Het kan een blaasonsteking zijn gedrag en nog 10 andere dingen. Daar raad ik af om "zomaar" een antibiotica te geven aan een kat waarvan je niet weet wat er aan de hand is. Misschien is het wel een blaasonsteking maar zijn de bacterien niet gevoelig voor de kuur die u nu gegeven heeft. Tegenwoordig zijn we erg voorzichtig met antibiotica ivm resistentie. 

Misschien heeft hij blaasgruis? of misschien nog wat anders.

Het kan ook gedrag zij is er iets veranderd in huis? Dit kan van het verplaatsen van de meubeld of plant tot een nieuwe bewoner in huis zijn.

Maar om er zeker van te zijn wat er aan de hand is kunt u het beste een afspraak maken bij uw dierenarts die kan hem nakijken en een goed advies geven. Vaak zijn deze klachten prima te behandelen en is inslapen helemaal niet aan de orde.

 

 

 


Antwoord van Naomi

Ik denk inderdaad dat ik even langs de dierenarts moet. Dank je wel!