Terug

Waardoor komt het klaaglijk en veel miauwen van onze poes?

Tineke Prins

De laatste maanden is mijn kat van ongeveer 16 jaar oud heel veel aan het miauwen. Ze vraagt voortdurend aandacht, bijv. als ik achter de computer zit, komt ze er aan en geeft kopjes en dan gaat ze de hele tijd maar door met miauwen. Ik negeer haar om niet het zgn. beloningseffect te sorteren. Als ik op de bank zit, komt ze er aan (ook weer met luid kabaal) en gaat vervolgens rustig op mijn schoot. Dan na een half uurtje springt ze er af en begint het miauwen opnieuw enz.enz. Ik ben dol op haar, maar dit "muzikaal onthaal" werkt mij soms echt op de zenuwen.

 

Ze drinkt wel meer dan eerst, maar haar vacht is prima en ze heeft ook geen obsessie met eten, dat schijnt veel voor te komen met problemen met de schildklier.

 

Zijn er misschien nog andere aandoeningen o.i.d. waardoor zij zo loopt te drentelen en te miauwen? Ze weet wel waar ze is en is niet onzindelijk of zo, dus dementie lijkt mij ook niet aannemelijk, tenzij dit misschien het begin daarvan is.

 

Alvast dank voor uw hulp.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Eigenlijk is het moeilijk om u op deze manier te helpen. Indien u zich zorgen maakt kunt u het beste altijd uw dierenarts consulteren om uw kat te laten onderzoeken. Alleen op deze manier kan u goed verder geholpen worden.