Terug

Waarom blijft de conditie van onze hond zo slecht?

Martin

Onze bearded collie van twee jaar is twee keer ernstig ziek geweest, met hoge koorts, geen eetlust, nauwelijks drinken, donkergele urine, langdurig plassen (niet de korte reuenplasjes) en apatisch gedrag. Bij beide keren is hij met een lange antibioticakuur er bovenop gekomen. Bloedonderzoek leverde o.a. het volgende op: nier- en leverwaarden niet goed, mogelijk nierbekkenontsteking. Hij is nu gezond, maar zijn conditie houdt niet over. Kan bij grote inspanning zo moe zijn, dat hij bijna omvalt. Hij staat onder behandeling van een prima dierenarts. Wat denken jullie?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Martin,

Het is eigenlijk niet goed mogelijk op basis van deze gegevens een antwoord te geven.

Zo is het belangrijk om te weten hoe zijn nier en lever-waarden op dit moment zijn. Is hij sneller moe dan andere honden, komt dit door gebrek aan uithoudingsvermogen of heeft hij misschien pijn. Is hij wel eens in het buitenland geweest.

Er van uit gaande dat hij bij het algemeen onderzoek geen bijzonderheden had aan hart longen, buik gewrichten etc en dat hij niet in het buitenland is geweest, is het in eerste instantie van belang een controle van het bloed te doen met een uitgebreide screening (klinische chemie en rode en witte bloedbeeld) Daarnaast moet goed besproken zijn wat voor inspanning hij doet alvorens hij moe wordt.

Pas als dit goed in kaart gebracht is kan er werder gekeken worden.

Heel veel succes en sterkte!

 

Mvg

Dierenarts Dijkstra