Terug

Waarom heeft onze kat geen energie meer?

Fred Jezuit

Hallo.

 

Ik heb een vraag over onze kat. Het is een rode kater van 1,5 jaar oud en altijd levens lustig geweest. Het is echt een buitenkat maar komt rond 18:00 uur binnen om te etne en S'avonds rond 22:30 staat hij voor het raam te miauwen om S'nachts binnen door te brengen. Kortom een echte buiten kat die altijd op vaste tijdstip binnen komt.

 

Maar sinds 2 dagen is hij niet meer naar buiten gegaan en beweegt hij nauwelijks meer. Ook heeft hij totaal geen honger en drinken doet hij nauwelijks.

Hij ligt werkelijk de gehele dag en neem niet eens de moeite om naar de bak te gaan voor een plasje ( poepen doet hij niet ) maar eet ook niets !.

 

We maken ons toch best zorgen om hem !. Maar zoals bij veel mensen ( Dus ook bij ons ) Ontbreekt het ons aan de financieen om naar de dierenarts te gaan. Wij weten ons eerlijk gezegd geen raad wat nu te doen met onze kater. Want nergens kan je terecht bij een dieren arts die de rekening opstuurt zodat je even de tijd heeft om het geld bij elkaar te krijgen.

 

Ik hoop dat u voor ons iets kan betekenen.

 

M.vr.gr. F. Jezuit 

 


1 Antwoord

Antwoord van D.A.P. Mouwen

Geachte heer Jezuit,

 

Bij katten van deze leeftijd denk je al snel aan een infectie door een vechtpartij met andere katten. ook infectie door niesziekte of katteziekte bij niet jaarlijks geente katten komt veel voor.

 

Heb je de kat getemperatuurd. Bij een temperatuur boven de 39 graden heeft hij koorts en zou het een infectie kunnen zijn. 

Is er geen sprake van infectie, dan ga je al snel denken aan ziektes van de nieren of lever. 

Met vriendelijke groet, 

 

Ronald Mouwen

www.mouwen.nl