Terug

Waarom is mijn hond onhandelbaar?

ELS

Ik heb een labrador van 1 jaar oud een reu. Als hij buiten is gaat alles prima luistert hij prima is hij erg lief.Maar zo gauw hij binnen is begint hij te bijten als hij iets niet mag, hij bijt zo hard dat ik er blauwe plekken aan over houd.

Als hij dit doet negeer ik hem of zet hem in de bench voor een time out. Ik heb ook al geprobeerd zijn voeding te veranderen maar dit helpt ook niet. Ben nu aan het eind van mijn latijn het is niet meer te doen, zodra hij binnen is gaat hij slopen dingen kapot bijten. Ben de  gehele dag met hem thuis van verveling is geen spraken. Weet u misschien wat dit gedrag is?

 

 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek Landgraaf

Beste heer/mevrouw,

 

Het is belangrijk dat uw hond leert dat u de baas bent, dat de hond een vorm van respect voor uw heeft.

Dit gedrag heeft niets met voeding te maken. Als u niet wilt dat de hond bijt, zult u 'm moeten korrigeren, zodanig dat de hond even onder de indruk is! daarna is beloning minstens even belangrijk. Als u dat consequent volhoudt zal de hond beter accepteren en weten wat wel en niet mag. De hond in een bench plaatsen wordt door de hond zelf niet gezien als straf voor hetgeen hij gedaan heeft, ook al vind hij de bench niet leuk, hij legt niet de link met het bijten. Negeren heeft ook geen zin, want dan laat u het foute gedrag ook toe. Bestens op heterdaad corrigeren en daarna het goede gedrag (niet meer bijten) belonen.

De ene hond kan gecorrigeerd worden met een stemverheffing, de andere hond moet mogelijk bij het nekvel genomen worden, etc. Als de hond maar even onder de indruk van uw daad is! Nogmaals u bent de roedelleider, cq. de baas en wat u niet wilt moet u ook niet toelaten

 

Met vriendelijke groet,

 

D. Wertz.