Terug

Waarom kan mijn hond amper op achterpoten lopen?

michel borggreve

Goedendag,


Ik heb een Amerikaanse Bulldog van 4 jaar oud.  Sinds twee weken zijn we overgestapt op een ander soort brokken.  Nu merken we allemaal kleine bultjes op zijn lichaam en twee grotere ontstekingen aan zijn voeten.  Op de achterpoten ( gerwichten bij de knieën ) zitten ook wondjes.  Aan de buitenkant van zijn voeten ( teen aan de buitenkant ) zit een bult wat lijkt op ontstekingen. Nu dachten we aan allergie en hebben besloten om te stoppen met het geven van het nieuwe merk voer.

Maar vanochtend liep hij zonder moeite naar buiten, gaat op het gras liggen, en een uur later kon hij niet meer opstaan. Met veel moeite konden we hem bewegen om op vier poten te gaan staan, maar lopen lukte bijna niet.  Als hij wilt gaan lopen, trekt hij krampachtig zijn achterpoten omhoog.  ( vooral met de linker )  Dan staat hij stil en durft ze bijna niet te gebruiken. Door dit plotselinge gedrag ben ik wat bezorgd, opstaan en gaan liggen gaat verschrikkelijk moeilijk en als hij wel loopt dan gaat dat heel krampachtig met zijn achterpoten.

Kunt u mij zo als u dit leest kunnen vertellen wat u denkt dat het kan zijn?  Kan de huidontsteking invloed hebben op zijn heupen of achterpoten in het geheel?
Ik heb eventueel een filmpje waarin u kan zien wat ik bedoel.

Alvast bedankt, gr Michel


1 Antwoord

Antwoord van Diergeneeskundig Centrum Almere

Beste Michel,

Dat zijn heftige symptomen en ik raad je aan om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan.

De voeding kan het e.a. wel aangezet hebben, echter een hond (en zeker Amerikaanse Bulldoggen zijn geen aanstellers) die niet meer wil lopen is er wel ernstig aan toe.

sterkte!

met vriendelijke groet,

Marcel de Kruijff

Diergeneeskundig Centrum Almere