Terug

Waarom urineren mijn honden bij nieuwe dingen?

D. Janssen

Als er nieuwe 'dingen' in huis gehaald worden, of het nu gaat om een ander huisdier of meubilair.

Dan urineerd de reu binnen. Als hij erop kan plassen doet hij dit anders rent hij plassend door het huis. Nu gaat het teefje dit gedrag kopieren. Wat kan ik hier tegen doen?


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste meneer, mevrouw Janssen,

Ik ga er bij onderstaande vanuit dat uw honden genoeg buiten komen; ook op nieuwe plekken om weer nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe geuren te ruiken.

Het lijkt erop dat uw reu zich erg dominant voelt en de baas wil zijn over de nieuwe dingen/dieren. Om zeker te zijn dat er niets medisch mis is, adviseer ik u om de urine van de reu een keer te laten controleren bij een dierenarts.

Als de urine in orde is, moet u zorgen dat de reu duidelijk weet dat hij niet de baas is over de nieuwe dingen. Daartoe kunt u het best naar een goede hondenschool gaan of een gedragsdeskundige raadplegen. Waarschijnlijk zal het teefje haar gedrag aanpassen als de reu niet meer overal over plast. Ik behandel regelmatig dieren met gedragsproblemen ook homeopathisch. Daartoe kunt u een afspraak met mij maken via 0455456125.

Ik raad u aan om de site www.hondenvorming.nl te bekijken voor gedragstherapie.

M.v.g.,

Mariska Jansen

Homeopathische dierenartsenpraktijk Eygelshoven

 


Antwoord van Dierenkliniek Landgraaf

Beste familie Janssen,

Zoals collega Jansen heeft geadviseerd is het verstandig om eerst een gezondheidsprobleem uit te sluiten en daarna zonodig contact op te nemen met een gedragstherapeut, mevrouw Judith Houben van Hond&Vorming kan ik zeerzeker ook aanbevelen.

 

Met vriendelijke groet,  

Davy Wertz

www.dierenklinieklandgraaf.nl