Terug

Wanneer laat je je kat inslapen?

Jeanet Rijndertse

Onze poes is 14,5 jaar oud en is van een hele actieve poes ineens een oud beesje geworden. Ze loopt slecht, al sinds september, naar de dokter om bloedonderzoek te doen, geen suiker, wel iets slechtere nierfunctie.

Toen ineens een groot abces aan het pootje, opengemaakt door dierenarts, antibiotica kuur. Wond geneest goed, maar blijft mank lopen, weer naar dierenarts foto's gemaakt. Misschien wel botontsteking. Medicijnen gekregen, maar hij blijft mank lopen, wordt erg mager, maar blijft eten. Lijkt wel of ze niet meer weet dat ze al gegeten heeft, eet, draait zich om en begint weer te miauwen voor eten. Eet, spuugt en komt weer om eten bedelen. Weer naar de dokter, bloed afgenomen, weer geen diabetes. Verder geen diagnose gesteld, ja, haar nieren zijn niet meer zo goed. En nu is het ineens artrose in haar pootje.

Ze kijkt je ook heel erg glazig aan, bedelt, slaapt en eet en spuugt, verder doet ze niets meer. Af en toe even de tuin in, dan weer snel naar binnen en kijken of je kan eten. Nu hebben wij eigenlijk het idee dat het beesje helemaal niet meer weet wat er allemaal gebeurt en ze alleen nog maar aan eten denkt.

We vinden het zielig, ze heeft helemaal niets meer.

Is dit een punt dat je naar de dokter kan gaan om de poes in te laten slapen? Of is dat te snel en kan je dat niet maken? Ik vind dit heel erg moeilijk.

 

Zou u mij misschien een advies kunnen geven?

 

gr JR


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Je laat je huisdier inslapen, als je zelf en de dierenarts tesamen vinden dat het GEEN dierwaardig bestaan meer is voor je huisdier.

 

MVG

 

Nico Knijn, dierenarts Zoetermeer