Terug

Wat adviseeerd u mij te doen met mij hond?

Natasja

Geachte,

 

Ik heb een Engelse Stafford van 11,5 jaar. Hij is op zijn tweede bij mij komen wonen nadat hij niet naar behoren behandelt werd door zijn toenmalige baas. Hij had reeds atrose in beide achterpoten en veel angsten nu hij 11,5 is merk je erge verslechtering in zijn achterpoten, erg wankel en stijfheid vanaf zijn heupen naar zijn achterpoten. Verder lijkt hij tekenen van ouderdoms staar te krijgen en buiten zijn enthousiasme naar mensen om weigert hij om te wandelen en wil alleen in de tuin of binnen liggen slapen.

 

Ik moet hem een zetje geven om ergens op of in te komen en vaak moet ik hem helpen naar het slapen om omhoog te komen. Hij heeft in zijn jeugd ernstige angsten voor harde geluiden ontwikkeld die in de jaren  steeds erger worden. Nu het einde van het jaar weer in zicht is met veel harde geluiden ga ik me afvragen of ik hem dit nog wil laten doormaken. Hij raakt totaal in paniek, bibberen, graven etc. tot op het punt dat hij totaal van de wereld is en geen contact meer te krijgen is met hem. Hij laat mij domineren dus ik lig de halve maand op hem om hem rustig te houden alles aan medicatie geprobeert maar gaat er dwars doorheen.

 

Hij heeft een goed en beschermd leven gehad en ik wil een weloverwogen besluit nemen wat voor mij erg moeilijk is omdat hij mijn hartje is, maar wil hem niet onnodig laten lijden. Hoor graag van U.

 

Met vriendelijke groet,

 

Natasja

 

 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek de Liemers

Beste Natasja,

 

Je vraagt om een advies, maar ik denk feitelijk om een bevestiging.

Arthrose is iets waar de hond elke dag last van heeft. Niet alleen als hij pijn uit, maar bij iedere stap. 

 

Dat voor hem nu de nare tijd van vuurwerk is aangebroken is misschien de druppel. Het is goed dat je je afvraagt of je het hem nog moet aandoen.

 

Ga langs je dierenarts. Als alle medicatie al geprobeerd is zal hij/zij het vast met je eens zijn dat zijn tijd gekomen is.

 

Veel Sterkte in ieder geval!

 

A. Bruns

Dierenkliniek de Liemers

Zevenaar