Terug

Wat als een teef langdurig loops blijft?

Ans

Onze 9 jarige Duitse herder Teef is niet gesteriliseerd en heeft nooit een nest gehad. De laatste loopsheid bleef 6-8 weken aanhouden (waterig bloed) normaal 2-3 weken. Nu na 8-10 weken komen er nog steeds waterige druppeltjes uit haar vagina. Ze likt er veel aan. Verder heeft ze een gezwollen lymfeklier in haar rechter oksel (voorpoot). De buik voelt normaal aan en is niet pijnlijk bij aanraken. Ontlasting en urine normaal, geen koorts.

 

Over het algemeen goede eetlust (af en toe wat ochtendmisselijkheid). Ze ziet er goed uit en reageert normaal en maakt geen zieke indruk. Ze heeft het afgelopen halfjaar wel veel antibiotica gehad omdat ze een knieoperatie had (kruisband) en later nog een wondinfectie. Deze operatie en behandelingen vonden in Tsjechië plaats omdat wij daar op vakantie waren in ons eigen vakantiehuis en zij daar altijd bij de dierenarts komt omdat ze daar ook geboren is. De dierenarts daar heeft haar een week geleden weer onderzocht, buik en okselklier gevoeld en vanwege die zwelling weer voor 10 dagen antibiotica gegeven.

 

Wat kan er aan de hand zijn, moeten wij ongerust zijn?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Ans,

 

De hond is al wat ouder en dan is er kans op tumoren van baarmoeder en/of eierstokken. Ook kan een eierstokcyste de oorzaak zijn. Jammer dat uw dierenarts een antibiotica-kuur heeft gegeven terwijl er geen tekenen van ontsteking waren. (Ik ga uit van uw schrijven). 

 

Ik weet niet of uw dierenarts een algemeen bloedonderzoek heeft gedaan, waarbij hij ook het bloedbeeld heeft bekeken op ontsteking. Dit zou niet verkeerd zijn. Ook een punctie van de vergrote lymfeklier is soms zinvol. Tegen de aanhoudende loopsheid zijn er goed-werkende homeopathische middelen op de markt. Alternatief is om de hond te castreren (in de volksmond steriliseren genoemd).