Terug

Wat betekend dit?

J.H.Kral

Onze hond is 17 jaar. Zo'n cesar-hondje West Hyland Terrier. Hij wil niet meer goed lopen, loopt steeds met zijn staart tussen de benen. De dierenarts in Spanje zegt dat hij pijn heeft klopt dat? Hij heeft hem een echo gegeven en zegt dat hij drie tumoren heeft, prostaat, zijn ballen zijn groot en zwart. Wat beteken dit? We houden veel van hem. Maar die Spaanse dierenarts zeg dat hij pijn heeft, ziet hij aan zijn staart. Kan u mij helpen op boven staande vragen en wat adviseerd u? De arst zegt het beste is in laten slapen, maar kan je met een echo zien dat hij kanker heef?


1 Antwoord

Antwoord van Animo Dierenkliniek

Echo geeft een aanwijzing. De echte 100% zekerheidsdiagnose van kanker krijg je door middel van weefselonderzoek van de bult.

Als hij zowel tumoren heeft in de prostaat en de beide ballen, zou je hem kunnen laten castreren. De beide tumoren in de ballen zijn dan verwijderd en de prostaat zal verkleinen doordat de hormonen weg zijn. 

Als er bulten in de buik zitten, zal uw hond dit voelen bij lopen. 1 van de aanwijzingen voor pijn is inderdaad staart tussen de poten. Is de pijn zo erg dat hij niet veel meer kan of wil dan kan het inderdaad beter zijn hem in te laten slapen. 

 

Mvg

Laura ten Berge

DK Animo