Terug

Wat doen bij plassen in huis?

Joyce

Hallo,

 

Onze kater, 1 jaar oud, plast sinds kort op het tapijt. Hij is geholpen, 3 1/2 manden geleden, zonder complicaties. De kattenbak is schoon, hij speelt goed met zijn poes-zusje, hij kan naar buiten en de katten zijn nooit langer dan 8 uur alleen.

 

Wat is de reden, wat kunnen wij doen?

 


1 Antwoord

Antwoord van Catchy - Praktijk voor kattengedrag

Goedemiddag,

Dat is een vervelend probleem als de kat buiten de bak plast. Er kunnen een aantal redenen voor zijn, die op gebied van gedrag liggen of op medisch gebied.
Het is belangrijk dat de kat eerst door een dierenarts wordt nagekeken of er geen medische problemen zijn zoals bv blaasontsteking.

Als er geen medische problemen zijn dan ligt het probleem waarschijnlijk op gebied van gedrag van de kat - hij reageert op een bepaalde situatie door te plassen, of het probleem ligt op gebied van de kattenbak - de locatie van de bak, het type bak, het grind etc.

Omdat elke situatie anders is, is het belangrijk dat er tijd wordt genomen om dieper op het gedrag en de omgeving van de kat in te gaan om zo tot een goede analyse en oplossing van het probleem te komen. Hier kan een gedragstherapeut voor katten mee helpen.

Ik werk als kattengedragstherapeut vanuit mijn praktijk Catchy vaak aan dit soort plasproblemen.

U kunt altijd vrijblijvend met mij contact opnemen om te kijken wat ik voor u kan betekenen.

Vriendelijke groeten,
Dana Kraa
Catchy- Praktijk voor kattengedrag