Terug

Wat is er aan de hand met mijn pasgeboren puppy?

Irma

Ik heb een nestje van 7 pups. Een pup ligt wat achter en heeft de eerste twee dagen moedermelk gemist. Nu zijn we haar aan het bijvoeden met een flesje en dat gaat goed. Ze heeft alleen wat moeite met ademen tijdens het drinken. Eerst leek het of haar longen vol slijm zaten, maar nu lijkt het erop dat ze gewoon erg verkouden is en een verstopte neus heeft, waardoor ze moeilijk kan drinken omdat ze telkens naar adem moet happen.

 

Ik heb weinig problemen gehad met bijvoeden tot een dag of 2 geleden. Ze is nu 12 dagen oud. Telkens wanneer ik haar wil bijvoeden wordt ze erg druk en begint ze te 'piepen' of zwaar te ademen. (Als ze slaapt maakt  ze geen geluid). Dit deed ze altijd al wel, maar nu is het dus zo erg dat ze niet meer kan drinken omdat ze zichzelf telkens van de fles af duwt.

 

We proberen haar ook nog steeds aan te leggen bij haar moeder maar ook hier hetzelfde verhaal. Zwaar ademen, gestreste reactie, constant van de tepel afvallen en uiteindelijk nauwelijks drinken. Is dit gewoon een verkoudheid en kan hier iets aan gedaan worden?


1 Antwoord

Antwoord van Dierenarts Deventer

Laat de pup aan uw dierenarts zien bij twijfel,

 

mvg dierenarts deventer