Terug

Wat is er met mijn maine coon kitten?

van der Stelt

Hallo,

Omdat ik mij zorgen maak over een aantal bijzonderheden van mijn Maine coon van zeven maanden, stuur ik hierbij een mailtje.

Ben met de volgende klachten naar de dierenarts gegaan; kitten heeft allemaal kortjes vanaf halverwege zijn rug tot aan zijn staart. Dit kon ze maken hebben met de verstopte anaalklieren, die hij bleek te hebben.

Daarnaast had ik de vraag gesteld wat het kon zijn, dat de kat zwaar piepend, soms snurkend geluid maak als hij ligt te rusten of slapen. Hij bleek daar een te hoge hartslag te hebben. Nu wist ik dat hij een hekel had aan de vervoersbox, dus daar kon hij gestresst van zijn. Ik moest thuis in de gaten houden of ik hem gestresst vond, want dan zou dat het ademenen veroorzaken. Ik heb echt niet het idee dat hij gestresst is...

 Ook heb ik de afgelopen dagen drie keer een uitgekotste/uitgepoepte haarbal gevonden.

Ik maak me zorgen wat er met mijn kitten aan de hand is. Heeft het allemaal met elkaar te maken?

Wat advisieerd u mij om te doen?

Verder is het een speelse kat en eet en drinkt goed!

Groetjes,

Denise


1 Antwoord

Antwoord van Animo Dierenkliniek

Beste Denise,

de korstjes op de rug kunnen ook komen door vlooien. Er zitten dan zwarte puntjes in de vacht. Ook krijgt de kat dan jeuk en begint daar te bijten waardoor hij weer haren binnenkrijgt en zo meer haarballen uitbraakt/poept. 

Door een verminderde weerstand zou hij ademhalingsproblemen kunnen krijgen. Ook kan dit komen door een haarbal die een beetje vastzit. 

Heeft u al een anti-haarbal pasta geprobeerd?

Mvg

Laura ten Berge