Terug

Wat is nu gezonde voeding voor mijn poes van ongeveer 8 jaar?

michel kerkhof

Ik heb een gezonde poes +- 8 jaar oud ( type schildpad). Ik wil haar graag de beste voeding geven, nu krijgt en eet zijn Royal canin sterillized 37 (dit had ze ook in asiel waar ik haar 2 jaar geleden ophaalde). Ze eet het goed en ook constant toch wil ik door middel van gezonde voeding haar zo lang mogelijk gezond houden. Ze krijgt wel dagelijks enkele snoepjes.

Wat is nu echt de allerbeste beste voeding (brokjes) voor haar.

dank voor de reactie

met vriendelijke groet

michel kerkhof


2 Antwoorden

Antwoord van Dierenkliniek Dikketje DAP

Beste Michel,

In principe is het voer dat uw poes op dit moment geeft een goede voeding. Echter naarmate katten ouder worden kun je afhankelijk van de gezondheid van de kat overstappen naar een seniorenvoeding. Deze voeding is speciaal ontwikkelt voor de senioren kat. 
Indien je overstapt op ander voer is het wel belangrijk om dit rustig aan om te mengen. Dit mag zeker wel 1 tot 2 weken duren voordat ze volledig op de andere voeding over zijn. Begin met 1/4 van de nieuwe voeding en 3/4 van het huidige voer geef dit gedurende 2 à 3 dagen. Dan kun je half om half doen en tenslotten 3/4 nieuwe voeding en 1/4 huidige voeding. Zo heeft de kat ook rustig de tijd om aan de nieuwe smaak te wennen. 

Hopelijk kunt u iets met deze informatie.

Met vriendelijke groet,

Team Dierenkliniek Dikketje DAP


Antwoord van michel kerkhof

Dank u wel voor uw antwoord. Het stelt mij gerust te weten dat ik goede voeding voorschotel. . Met vriendelijk groet michel