Terug

Wat kan ik hier aan doen?

Petra

Hallo,

 

1 van mn 5 poezebeesten heeft een soort van schaafstreep op haar rug, ze kruipt vaak onder een schutting door, maar heb het gevoel dat dat het niet is aangezien de andere katten dat ook doen en hun er geen last van hebben. Het is open en ze blijft er aan likken. Ik hoop dat u mij meer kan vertellen naar aanleiding van de bijgevoegde foto of kan informeren over wat te doen.

 

Alvast vriendelijk bedankt, 

 


3 Antwoorden

Antwoord van D.A.P. Mouwen

Hoi Petra, 

 

Hier is sprake van een huidontsteking, wat waarschijnlijk een gevolg is van langdurige jeuk. 

 

Mijn advies: laat onderzoeken waar de jeuk vandaan komt (vlooien, vlooienallergie, voedingsallergie, atopie) en laat dit dan goed behandelen. 

 

Groetjes, 

 

Ronald


Antwoord van Elke dierenarts Terpelân

Petra,

 

Ik ben het helemaal met de vorige 'spreker' eens. Dit is mogelijk niet van het onder de schutting doorkruipen, maar iets heel anders. Daarom is het advies: laat ernaar kijken door een dierenarts.

 

Met vriendelijke groet,

 

Dierenarts Joke de Lange


Antwoord van Dierenkliniek Camminghaburen

Hallo Petra

 

De huid is duidelijk ontstoken. Dit kan komen door het likken en dus de jeuk, maar ook een ontsteking zelf geeft weer jeuk. Het is belangrijk dat de ontsteking wordt behandelt en dat er wordt onderzocht waardoor deze jeuk komt. Likken op de rug komt vaak voor bij een vlooienbesmetting. Het advies is dan ook, laat haar door een dierenarts onderzoeken en behandelen.

 

Met vriendelijk groet,

 

Cathy