Terug

Wat kan ik nog meer doen aan een schaafwond, naar verband en spoelen met water?

ellen koster

Mijn pony is gisteren getrapt door een andere pony. Hij heeft nu een flinke schaap wond. Gisteren meteen de wond schoon gemaakt met alleen water,

daarna bandage er overheen gedaan. 's avonds bandage er weer afgehaald en nieuwe op gedaan, wel eerst even van te voren gespoeld met water.

 

Het bloeden was gestopt, daarna nieuwe bandage aan gedaan. Wat kan ik nu nog meer doen? De pony loopt er niet kreupel op en been is niet dik.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Ellen,

Het ziet er naar uit dat je goed hebt gehandeld. Belangrijk bij wonden die niet gehecht kunnen worden is het reinigen van de wond. Uitspoelen met water is goed, eventueel nabehandelen met betadine spray of Acederm. Wanneer het paard een wond heeft die wel gehecht kan worden is het belangrijk om direct de dierenarts te bellen. Deze wonden niet uitspoelen of met iets inspuiten dit vertraagd de wondgenezing en bemoeilijkt het hechten. Bloedingen moeten natuurlijk altijd gestopt worden.

 

Wordt het been dik bij een klein wondje, bel de dierenarts, een antibiotica kuur is meestal noodzakelijk.

 

Als het been niet dik meer is en de pony loopt niet kreupel dan kun je rustig aan weer wat gaan doen. Als je het niet vertrouwd moet je iemand er naar laten kijken.